Ventilatie

Met de invoering van de energieprestatieregelgeving is het belang van een goede ventilatie in een stroomversnelling gekomen.Het belang van een goede luchtkwaliteit in onze gebouwen wordt nu door bijna iedereen onderschreven.

Wij plaatsen zowel het systeem C, C+ als D.

Systeem C:
De toevoer van verse lucht gebeurt dmv natuurlijke ventilatie, dwz meestal ventilatieroosters in de ramen. De afvoer van de verontreinigde lucht in de natte ruimtes gebeurt dmv mechanische ventilatie.

Systeem C+:
De toevoer van verse lucht gebeurt dmv natuurlijke ventilatie, dwz meestal ventilatieroosters in de ramen. De afvoer van de verontreinigde lucht in de natte ruimtes gebeurt dmv mechanische ventilatie. Het verschil tov systeem C is dat hier de afvoeren geregeld worden dmv vochtigheidssensoren en aanwezigheidssensoren.

Systeem D:
Bij Systeem D wordt verse lucht van buiten mechanisch aangevoerd. Tegelijk wordt lucht van binnen mechanisch afgevoerd. De afgevoerde (in de winter warme) lucht gaat door een warmtewisselaar en warmt daar de (in de winter koude) buitenlucht op. De verse en opgewarmde buitenlucht wordt vervolgens in de woning geblazen.
In de zomer kan de warmtewisselaar desgewenst uitgeschakeld worden zodat er vb. 's nachts frisse buitenlucht aangevoerd kan worden. (bypass)Het grote voordeel van een mechanisch ventilatiesysteem is dus dat de warme lucht die uit de woning verwijderd wordt gebruikt wordt om de koudere verse lucht op te warmen.

Wij werken met het het VENTICHAPE en VENTIFLEX systeem.

De units die we plaatsen zijn van ORCON en VENTRO, afhankelijk van de situatie.